Om bloggen

Pappanerd er en blogg om livet som mann, far og dedikert gamer. Her finner du daglige oppdateringer om spill jeg spiller, anmeldelser og meninger om spill. Andre ting som kan bli nevnt som interesserer meg er tegneserier om superhelter, filmer, fotball og musikk. Husk på å klikk følg om du liker det du leser.

Legg også gjerne igjen en kommentar.

fredag 30. oktober 2015

Murdered: Soul Suspect




I Murdered: Soul Suspect spiller du som Ronan O'Connor; en etterforsker for politiet i Salem, som i likhet med byen har en tragisk og voldsom fortid.

Ved etterforskningen av en grusom seriemorder som herjer byen kommer du derimot litt for nær drapsmannen og ender opp med å møte noenlunde samme skjebne som så mange andre da du blir kastet ned fra en boligblokk og skutt syv ganger i brystet med din egen pistol. Det var det skulle man kanskje tro, men det er nemlig her spillet starter. Du våkner til "live" igjen og fortsetter etterforskningen din fra den andre siden. Etter en liten gjennomgang av din nye skjebne ved hjelp av det smått ekle spøkelse Abigail, er man i gang med å finkjemme først og fremst ditt eget åsted for å finne bevis og spor som kan lede til hvem den maskerte morderen kalt «The Bell Killer» er og hvorfor han velger de ofrene han velger. Ronan har derimot sine begrensinger grunnet sin nye form, og må ha hjelp av tenåringsjenta Joy, et medium som har en felles interesse til å spore ned byens fryktede seriemorder.












Det som er litt spesielt med spillet er at man teknisk sett ikke «gjør» noe.

Utenom selve etterforskningene hvor man samler spor, bevis og konklusjoner finnes det lite action i spillet. Man bekjemper et par demoner her og der når man tråkker rundt fanget mellom himmel og jord, men disse kampene består av et par tastetrykk og må sies å være noe rotete, samtidig som de føles litt malplasserte og unødvendige. Det er som regel også rom for å unngå konfrontasjon og komme seg rundt uten å måtte bekjempe noe som helst. Det som likevel er meget stilig er at man finner seg underholdt likevel, mye takket være selve mysteriet som spillet er bygd opp rundt, og ikke minst designet på spillverdenen man befinner seg i. Spillet foregår som nevnt i byen Salem, en by med en grusom fortid hvor en del mennesker ble brent levende i tro om at de var besatt av demoner, var hekser eller generelt bedrev noe som hadde med svart magi å gjøre. Sporene av alle disse brannene er synlige når man vandrer rundt byen som blander den ekte moderne verden og det vridde bildet du som spøkelse ser.










For å noenlunde konkludere, så er Murdered: Soul Suspect egentlig et litt merkelig spill.
Mangelen på action bør og vil nok skremme bort en del folk, men for de som er villige til å gi det en sjanse vil de nok fort oppdage at noen ganger kan en god story trumfe over selve gameplayet.
Selv om gameplayet i seg selv ikke er dårlig, det er bare litt lite av det.
Jeg fant meg selv i å bli meget opphengt i historien og selve saken i spillet, og var meget interessert i å finne ut hvem som var morderen og hvorfor jeg ble ett av ofrene.

+ Etterforskningen fungerer bra, og er spennende.
+ Storyen bedre enn action.
+ Kirkegård-delen
- Bommer på dialogen av og til
- Grafikken henger igjen fra forrige generasjon
- Rotete kamper med demonene







Alt i alt så kan Murdered: Soul Suspect anbefales for de som liker en god krimhistorie og takler et spill uten for mye fysisk handling. Liker du spill som LA Noire, spesielt bitene hvor man etterforsket er dette et spill som kan passe fint for deg. Er du derimot en person som foretrekker action-orgier som Battlefield og lignende er det nok likeså greit å styre unna.


Spillet har 16-års grense og er spilt på PlayStation 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar